Intensywne zakończenie wakacji w Octim

Dzień Bezpieczeństwa Służb Mundurowych, a może festyn kulinarny „Frutti di Lago czyli Kulinarne Skarby Jezior”? Produkty i przedstawicieli Octim można spotkać na każdym ważnym wydarzeniu w regionie!

Ostatnie tygodnie sierpnia 2017 w firmie Octim obfitowały w wiele ciekawych imprez. 25 sierpnia w Waplewie odbył się Dzień Bezpieczeństwa Służb Mundurowych, podczas którego przedstawiciele służb mierzyli się w konkurencjach sportowych. Po uroczystej mszy świętej zawodnicy udali się na boiska, by rywalizować w Turnieju w Piłkę Nożną o Puchar Wojewody Warmińsko-Mazurskiego pana Artura Chojeckiego, Turnieju Siatkówki Plażowej o Puchar Dyrektora IAS w Olsztynie i Turnieju w Boule dla VIP-ów o Puchar Arcybiskupa Metropolity Warmińskiego. Drużyny walczyły o nagrody, wśród których znalazły się produkty Octim. Spółka od lat wspiera imprezy o charakterze społecznym i sportowym, ponieważ octy i musztardy to stały składnik diety sportowców. Uczestnictwo w lokalnych wydarzeniach jest dla Octim ważne, gdyż marka jest mocno związana z regionem Warmii i Mazur.

W Ełku 27 sierpnia miał miejsce festyn kulinarny „Frutti di Lago czyli Kulinarne Skarby Jezior”. Jego organizatorem było Centrum Edukacji Ekologicznej wraz z Ełckim Stowarzyszeniem Ekologicznym. Wśród stoisk regionalnych producentów znalazło się także stanowisko Octim, gdzie goście mogli spróbować nowych produktów i dowiedzieć się, w jakich potrawach najlepiej się sprawdzą. Octy, musztardy i glazury balsamiczne to trafiony dodatek do ryb, dlatego odwiedzający chętnie próbowali produktów Octim. Atrakcją wydarzenia były pokazy i rozmowy z kucharzem Wojciechem Charewiczem i aktorem Andrzejem Grabarczykiem, znanym m.in. z roli Jerzego w serialu „Klan”.  Kucharz przybliżył słuchaczom temat zdrowego odżywiania dzieci, młodzieży, osób dorosłych oraz osób w podeszłym wieku, zwracając uwagę na różne potrzeby organizmu ludzkiego w różnych okresach życia. Zdradził też, jak postępować z rybami, by podczas gotowania zachowały wszystkie swoje właściwości. Finałem wydarzenia było przygotowanie na ognisku mazurskiej zupy rybnej ze stynki. Wszystkim odwiedzającym dziękujemy za zainteresowanie produktami Octim!

[/su_custom_gallery]