Ocet

Swój charakterystyczny smak zawdzięczają tradycyjnemu sposobowi wytwarzania w kadziach modrzewiowych w oparciu o sprawdzone receptury z Warmii i Mazur. Do ich produkcji wykorzystywane są najwyższej jakości surowce – m.in. jabłka, spirytus czy polski miód. Wśród palety produktów na szczególną uwagę zasługuje ocet jabłkowy – produkowany wyłącznie z polskich jabłek, bez konserwantów, uzyskiwany poprzez naturalną fermentację wina jabłkowego. Wśród gamy octów odnajdziemy, m.in. jabłkowy, balsamiczny, spirytusowy, winny z wina białego i czerwonego, sałatkowy, ziołowy, miodowy, słodowy oraz octy ekologiczne: cydrowy i jabłkowy.

Glazura balsamiczna o smaku żurawiny
Kup on-line

Glazura balsamiczna o smaku żurawiny

Doskonale zbalansowany smak glazury to wynik połączenia najwyższej jakość octu jabłkowego z aromatem żurawiny. Glazura balsamiczna o smaku żurawiny zaraz po otwarciu zachwyca swym słodko-kwaśnym smakiem. Idealnie przełamie słodycz deserów lodowych i świeżo pieczonych ciast.
Gramatura: 320 g

Glazura balsamiczna o smaku figi
Kup on-line

Glazura balsamiczna o smaku figi

Kwaskowy smak glazury powstałej na bazie octu jabłkowego przełamuje wyraźnie wyczuwalna słodycz wynikająca z obecności aromatu figi. Doskonale pasuje do mięs grillowanych, pieczonych czy smażonych. Stanowi wspaniałe połączenie ze świeżymi owocami i warzywami.
Gramatura: 320 g

Glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki

Kup on-line

Glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki

Gęsty, aromatyczny sos o przyjemnym smaku czarnej porzeczki to niezastąpiony dodatek do grillowanych warzyw i mięs, sosów oraz marynat. To prawdziwy rarytas, który będzie smakował najlepiej w połączeniu z serami dojrzewającymi, sałatkami i daniami z drobiu.
Gramatura: 320 g

Ocet jabłkowy 6%
Kup on-line

Ocet jabłkowy 6%

Ocet jabłkowy posiada słomkową barwę i charakterystyczny dla tego rodzaju octu zapach. Nie zawiera substancji konserwujących. Dzięki zawartości makro- i mikro- elementów (potas, żelazo, magnez) oraz witamin podniesie walory odżywcze potraw ze świeżych owoców i warzyw, a także urozmaici smak dań z drobiu i ryb. Jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
Opis produktu: Ocet jabłkowy to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową wina jabłkowego.
Gramatura: 250 ml, 410 ml

Ocet z białego wina 6%
Kup on-line

Ocet z białego wina 6%

Ocet z białego wina ma jasnozłotą barwę i posiada kwaśny smak, z przyjemnym aromatem wina. Jest delikatniejszy niż ocet z wina czerwonego. Doskonale sprawdzi się jako dressing do sałatek i dodatek do przetworów owocowych.
Opis produktu: Ocet z wina białego to produkt otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową wina gronowego białego.
Gramatura: 250 ml

Ocet z wina czerwonego 6%
Kup on-line

Ocet z wina czerwonego 6%

Ocet z wina czerwonego ma barwę delikatnie rubinową. Posiada kwaśny smak, z subtelną nutą wina. Ocet z wina czerwonego jest mocniejszy niż ocet z wina białego. Dobrze komponuje się ze świeżymi ziołami i suszonymi owocami. Stanowi doskonałą bazę do sosów oraz marynat do mięs.
Opis produktu: Ocet z wina czerwonego to produkt otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową wina gronowego czerwonego.
Gramatura: 250 ml

Ocet balsamiczny 6%
Kup on-line

Ocet balsamiczny 6%

Delikatnie kwaskowy smak przełamany nutą słodyczy stanowi idealny dodatek do świeżych owoców, takich jak truskawki, melon czy gruszka oraz surówek. Sałatka Caprese z pachnących pomidorów z delikatną mozzarellą i świeżymi ziołami oraz właśnie octem balsamicznym to smak znany na całym świecie!
Opis produktu: Ocet balsamiczny to produkt otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową wina jabłkowego z dodatkiem skoncentrowanego moszczu jabłkowego, ekstraktu z rodzynki, karmelu i aromatu.
Gramatura: 250 ml

Ocet sałatkowy 6%
Kup on-line

Ocet sałatkowy 6%

Ocet sałatkowy jest nieodłącznym składnikiem zdrowych sałatek, surówek i dań rybnych. Dodany do potraw wyostrzy ich smak i nada daniom charakterystycznego kwaskowego aromatu.
Opis produktu: Ocet sałatkowy to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową rozcieńczonego octu spirytusowego z dodatkiem tymianku.
Gramatura: 225 ml

Ocet ziołowy 6%
Kup on-line

Ocet ziołowy 6%

Dodany do potraw mięsnych nada im ziołowego aromatu i podkreśli smak dania. Ocet ziołowy to doskonałe dopełnienie dressingów sałatek i surówek. Idealny do galarety i mięs na zimno.
Opis produktu: Ocet ziołowy to produkt otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową rozcieńczonego octu spirytusowego z dodatkiem tymianku i liścia laurowego.
Gramatura: 225 ml

Ocet jabłkowy 6% ekologiczny
Kup on-line

Ocet jabłkowy 6% ekologiczny

Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku.
Opis produktu: Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego.
Gramatura: 300 ml

Ocet cydrowy 5% ekologiczny
Kup on-line

Ocet cydrowy 5% ekologiczny

Ocet cydrowy ekologiczny charakteryzuje niepowtarzalny, lekko cierpki zapach jabłek i owocowy smak, który zdecydowanie uwalnia się podczas gotowania.
Ocet cydrowy nadaje przyjemnego, delikatnego smaku marynatom i piklom, które stają się łagodniejsze. Idealny do mięs, ryb i sosów.
Opis produktu: Ocet cydrowy uzyskiwany jest w wyniku fermentacji ekologicznego wina cydrowego.
Gramatura: 300 ml

Ocet jabłkowy PREMIUM 6%
Kup on-line

Ocet jabłkowy PREMIUM 6%

Ocet jabłkowy premium posiada słomkową barwę i owocowy zapach. Dzięki zawartości makro- i mikro- elementów (potas, żelazo, magnez) oraz witamin podniesie walory odżywcze potraw ze świeżych owoców i warzyw, a także urozmaici smak dań z drobiu i ryb.
Opis produktu: Ocet jabłkowy premium to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową wina jabłkowego. Nie zawiera substancji konserwujących.
Gramatura: 300 ml

Ocet miodowy PREMIUM 6%
Kup on-line

Ocet miodowy PREMIUM 6%

Smak octu miodowego premium stanowi idealny balans pomiędzy kwaskowatością a słodyczą, dzięki czemu jest niezastąpiony przy karmelizowaniu warzyw i owoców. Jak żaden inny z octów doskonale sprawdzi się do marynowania owoców, zwłaszcza gruszek i jabłek. Ocet miodowy idealnie nadaje się do robienia marynat, sosów i potraw z mięsa.
Opis produktu: Ocet miodowy to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową miodu pitnego.
Gramatura: 300 ml


Kup on-line

Ocet spirytusowy 10%

Tradycyjny ocet spirytusowy od lat stosowany do marynowania i konserwowania warzyw, owoców i grzybów. Wykorzystanie octu spirytusowego do przygotowania zalewy do ryb morskich i słodkowodnych doda potrawom kwaskowatego aromatu. Jest nieodłącznym dodatkiem do galaret i mięs.
Opis produktu: Ocet spirytusowy to produkt otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową spirytusu.
Gramatura: 500 ml, 750 ml, 1 l