Octim na Kongresie Szefów Kuchni 2017

Kongres Szefów Kuchni w tym roku odbył się 11 października w Warszawie. Na odwiedzających na stoisku Octim czekało wiele atrakcji, w tym live cooking, degustacje potraw i próbki glazury balsamicznej. Relację na żywo ze stoiska firmy przeprowadziła Telewizja Regionalna ReTV.

Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie kucharzy w Polsce. Również ta edycja przyciągnęła dziesiątki wystawców, setki zwiedzających i wielu znamienitych szefów kuchni. Na większości stoisk można było wziąć udział w degustacjach, a przede wszystkim zapoznać się z ofertami firm.

Specjalne atrakcje przygotowała firma Octim, która na swoim stanowisku prowadziła live cooking. Potrawy przygotowywał kucharz Patryk Dobrzelak, a wśród nich znalazło się: ravioli z piklowanego selera w occie jabłkowym, gruszki na miodzie z glazurą balsamiczną Octim, sałatka z azjatyckim dressingiem na bazie octu słodowego Octim, biała kiełbasa i puree ziemniaczane z musztardą francuską czy pieczone buraki marynowane w occie balsamicznym Octim. Potrawy rozchodziły się w mgnieniu oka, a niektórzy odwiedzający byli zaskoczeni możliwościami wykorzystania produktów firmy. Szczególne zainteresowanie wzbudzały glazury balsamiczne oraz ocet słodowy, którego jedynym producentem w Polsce jest właśnie Octim. Klienci i szefowie kuchni mogli zaopatrzyć się na stoisku w próbki glazury balsamicznej oraz katalog z pełną ofertą produktów. Do samego końca Kongresu firmę odwiedzało wiele zaciekawionych osób.

Na żywo ze stoiska Octimu relację przeprowadziła Telewizja Regionalna ReTV. Prowadzący, Maciej Wróbel, rozmawiał z menadżerem produktu, Ewą Panasewicz, o tym co dzieje się właśnie na Kongresie oraz o obecności firm z regionu Warmii i Mazur na tym ważnym wydarzeniu. Już wkrótce na stronie spółki pojawi się relacja wideo z tej imprezy, ale do tego czasu można obejrzeć materiał ze strony ReTV:

http://retv.pl/2017/10/11/regionalne-akcenty-na-kongresie-szefow-kuchni-w-warszawie/

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z naszej galerii!

[/su_custom_gallery]