OCTIM na MAZURY HoReCa festiwal smaków

W dniach 13–14 maja 2016 firma OCTIM uczestniczyła w I edycji targów MAZURY HoReCa festiwal smaków w Ostródzie. Wszyscy odwiedzający nasze stoisko mieli okazję spróbować nowości produktowych OCTIM.

W targach udział wzięło blisko 120 wystawców, którzy prezentowali przede wszystkim kuchnię tradycyjną, regionalną i lokalne produkty. Nie zabrakło też atrakcji w postaci znanych kucharzy, w tym m.in. Karola Okrasy. Stoisko OCTIM odwiedziło wielu klientów, którzy mieli okazję spróbować nowości produktowych, jak np. sosów musztardowych i glazur balsamicznych. Z racji trwającego sezonu grillowego popularnością cieszyła się musztarda kempingowa. Goście doceniali jej wyjątkowy smak, chętnie korzystając z porad naszych specjalistów, którzy dzielili się doświadczeniem i przepisami na grillowe przysmaki.
MAZURY HoReCa festiwal smaków to okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami gastronomicznymi i hotelarskimi. To także możliwość poznania pełnej oferty produktów, akcesoriów i usług lokalnych producentów. Nowością były spotkania B2B wystawców z profesjonalnymi kupującymi – Hosted Buyers. Podczas wydarzenia udało się pobić rekord największej liczby osób jedzących jednocześnie pierogi – aż dwa tysiące odwiedzających w tym samym momencie zajadało się tym przysmakiem. Podczas wydarzenia nie zabrakło konkursów zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów. Uczestnicy głodni wiedzy mogli podczas warsztatów kulinarnych dowiedzieć się, jak przygotowywać sushi czy upiec chleb.
Zachęcamy do obejrzenia zdjęć z tego wydarzenia. Źródło niektórych zdjęć: fitniefat.pl