Daj się ponieść kulinarnym inspiracjom Octim! Specjalnie dla Was wspólnie z blogerami przygotowaliśmy garść przepisów, które przydadzą się podczas przygotowywania pomysłowych śniadań, obiadów i kolacji. Listę inspiracji będziemy stale powiększać, więc zachęcamy do regularnego odwiedzania zakładki z przepisami. Gotujcie i dzielcie się z nami efektami! Smacznego!

Śniadania
Obiady
Kolacje

Śniadania

20 Lip 2017

Kanapka z jajkiem, szpinakiem i serem camembert

Na jednej kromce kładziemy camembert i wkładamy do piekarnika, żeby się rozpuścił. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

15 Lip 2017

Grillowane krewetki z sosem musztardowym

Nieobrane krewetki obrać z pancerzy, po czym naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

12 Lip 2017

Dressing musztardowo-koperkowy

Do miseczki dodać musztardy, ocet, sok z cytryny. Małym strumieniem dolewać olej rzepakowy, ciągle mieszając. [...] przeczytaj dalej

Obiady

10 Lip 2017

Stek marynowany w musztardzie

Mięso zamarynować w musztardzie minimum godzinę. Po wyjęciu z lodówki poczekać, aż mięso nabierze [...] przeczytaj dalej

Obiady

08 Lip 2017

Sałatka wiosenna z serem pleśniowym

Pomidory pokroić w ósemki. Rzodkiewkę przekroić wzdłuż na pół, zostawiając [...] przeczytaj dalej

Kolacje

06 Lip 2017

Sałatka idealna do mięsa

Ogórki dokładnie umyć, nie obierać. Pokroić w plasterki pod skosem. Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

04 Lip 2017

Caprese z glazurą balsamiczną

Ser i pomidora pokroić w plastry i ułożyć naprzemiennie. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

02 Lip 2017

Ser pleśniowy z gruszką i glazurą balsamiczną

Ser pleśniowy pokroić w plasterki. Gruszkę bez gniazd nasiennych [...] przeczytaj dalej

Obiady

30 Cze 2017

Szparagi z jajem w koszulce

Szparagi oczyścić, odciąć pod skosem około 1,5 cm łodygi od dołu. Na mocno rozgrzany olej wrzucić szparagi. [...] przeczytaj dalej

Obiady

28 Cze 2017

Pieczony pstrąg z ziołami i octem jabłkowym

Pstrąga dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Do środka wsypujemy przyprawy i sól. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

26 Cze 2017

Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

Fasolkę odcedzić z zalewy i opłukać pod bieżąca wodą. Selera i paprykę pokroić w drobną kostkę [...] przeczytaj dalej

Kolacje

24 Cze 2017

Biała kiełbasa w sosie musztardowo-miodowym

W małym rondelku rozgrzewamy masło. Dodajemy mąkę i smażymy, ciągle mieszając. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

22 Cze 2017

Jaja faszerowane na 3 sposoby

Jaja ugotować na twardo. Ugotowane jajka posiekać drobno. Dodać majonez, musztardę, przyprawy [...] przeczytaj dalej

Śniadania

20 Cze 2017

Piętrowa kanapka z sosem musztardowym

Na kromce chleba ułożyć sałatę, plasterek szynki, plasterek sera, plasterek pomidora, kiełki. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

18 Cze 2017

Sałatka z jajem i łososiem wędzonym

Sałaty płuczemy, osuszamy. Ugotowane jaja kroimy na cztery części. Pomidorki koktajlowe kroimy na cztery. Łososia wędzonego dowolnie zawijamy. [...] przeczytaj dalej

Gotujesz wykorzystując produkty Octim?
Pochwal się swoim przepisem – chętnie go opublikujemy! Zapraszamy do współpracy: octim@octim.com.pl