Spożywka dla Dociekliwych z Octimem

W dniu 29 marca 2017 r. nasza firma miała przyjemność być gościem spotkania „sPożywka dla Dociekliwych: edukacyjno-kulinarna podróż z Octimem”. Wszyscy goście, oprócz wiedzy na temat spółki, otrzymali także upominki w postaci glazury i musztardy.

Celem spotkań w ramach „sPożywki dla Dociekliwych” jest dzielenie się wiedzą na temat prowadzenia dobrze rozwijającego się przedsiębiorstwa, produkcji wartościowych i regionalnych produktów, a także zdobycie porad na temat możliwości założenia własnego biznesu. Octim podczas wydarzenia reprezentowali: Kazimierz Frąckiewicz, Dyrektor Ekonomiczny, Alicja Adamiec-Ślipy, Dyrektor Handlowy oraz Ewelina Dzięgielewska, Technolog/Pełnomocnik ds. systemów zarządzania jakością w firmie Octim.

Na spotkanie przybyło ponad 40 osób, które z zainteresowaniem słuchały przygotowanej przez Octim prezentacji, a także zadawały celne pytania. Prelegenci opowiedzieli kilka słów o historii firmy, o trudnościach, jakie przezwyciężyła w ciągu kilkudziesięciu lat istnienia, a także kilka ciekawostek na temat właściwości octów i musztard. Nie zabrakło porad, jak czytać etykiety, by mieć pewność, że nabywamy produkt najwyższej jakości.

Po prezentacji był czas na inspirujące rozmowy, zadawanie szczegółowych pytań oraz degustację produktów. Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się glazura balsamiczna, która wciąż nie jest znanym produktem na polskim rynku. Każdy z gości otrzymał upominek, by później wypróbować produkty Octim we własnej kuchni. Spotkanie przyciągnęło uwagę lokalnych mediów – relację z wydarzenia zapewniła Telewizja Regionalna ReTV.

W czasie „sPożywki dla Dociekliwych” goście mogli także skorzystać z porad w punkcie Ochotniczego Hufca Pracy oraz przy stoliku Centrum Obsługi Inwestorów i Eksporterów.

Relacja z wydarzenia: http://retv.pl/2017/03/31/wiem-co-jem-spozywka-dla-dociekliwych/

[/su_custom_gallery]

Autor zdjęć: Jakub Mielewczyk