Wiosenne spotkanie prasowe

Wiosna jest czasem porządków i zmian – nie tylko w szafie, lecz także na talerzu. Kulinarne nowości z OCTIM-owej kuchni, prosto z serca Warmii i Mazur, mieliśmy przyjemność zaprezentować podczas lunchu prasowego zorganizowanego na początku marca w Warszawie.

Sztuką kulinarną, podobnie jak modą, rządzi ważna zasad – tak jak w przypadku ubioru na jego finalny kształt często mają wpływ oryginalne szczegóły, tak i o ostatecznym smaku naszych potraw mogą zdecydować niebanalne dodatki, które ożywią i wzbogacą nawet tradycyjne dania.

Takim urozmaiceniem na naszych stołach z pewnością mogą być nowe smaki musztard OCTIM. Okazją do ich przedstawienia było spotkanie prasowe, które odbyło się 3 marca 2016 r. w warszawskiej Restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich. Lunch był świetną okazją nie tylko do degustacji smakołyków przygotowanych z wykorzystaniem naszych produktów, lecz także dyskusji o potrzebie produkowania zdrowej i tradycyjnej żywności, w który to trend świetnie wpisuje się działalność olsztyneckiego przedsiębiorstwa. Produkty OCTIM to bowiem gwarancja jakości i naturalnych składników, połączona z regionalnymi recepturami.

Z myślą o tych, którzy chcą nieco odświeżyć i urozmaicić tradycyjne potrawy, przedstawiliśmy na spotkaniu cztery nowe musztardy OCTIM: z suszoną żurawiną, z suszoną śliwką, o smaku wędzonej papryki i rozmarynu oraz ze smażoną cebulką. Niebagatelne nuty smakowe, którymi wzbogacono wyjątkowy smak musztardy OCTIM, to z pewnością idealna propozycja nie tylko dla poszukiwaczy nowych kulinarnych inspiracji.

Lunch prasowy w stolicy był dla nas podwójnie ważnym wydarzeniem – nie tylko zaprezentowaliśmy na nim swoje nowe produkty, lecz także było to dla nas pierwsze spotkanie z dziennikarzami. Bardzo dziękujemy za liczne przybycie i do zobaczenia następnym razem.